Opskrifter

Anita´s opskrifter

Blomkålsgratin anno 2010
Fremgangsmåde:

Smelt smørret ved lav varme, tilsæt melet, og pisk, til det slipper gryden. Tilsæt mælken lidt efter lidt under piskning, og kog op. Krydr med dijonsennep, salt, peber og revet muskatnød. Du har nu en klassisk bechamelsauce.

Skær blomkålen i små buketter. Skær skinken i strimler, og kom denne og blomkålen i et ildfast fad. Drys revet ost over. Hæld bechamelsaucen over.

Skær skorpen af brødet, og kom det i en foodprocessor sammen med timian og revet parmesan. Kør brødet til en fin masse, og kom det på toppen af blomkålen i det ildfaste fad. Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter, til overfladen er sprød og gylden.

Pisk kærnemælken med ymer, fintrevet citronskal og -saft, flormelis samt salt og peber. Vend det hele sammen med salaten lige før servering, og top med ribs.